Studentenroeivereniging Pelargos

Project: Studenten Roeivereniging Pelargos

Locatie: Cruquiuskade, Den Haag

Bureau: HVE architecten

Status: fase 1, opgeleverd in 2009 ; fase 2, Voorlopig ontwerp

 

Pelargos, een ambitieuze Haagse studenten-roeivereniging, past met een nieuw onderkomen helemaal in het huidig en toekomstig beeld van het gebied rond de Haagse Hogeschool, namelijk een jong, dynamisch gebied met veel ruimte en activiteiten voor studenten.

Het project is opgedeeld in 2 fases, waarbij fase 1, de botenloods en het botenplein, in maart 2009 gerealiseerd is. Fase 2, het verenigingspand, zal in de toekomst gerealiseerd worden.

Het drijvende project is uitgevoerd als een abstracte zwarte enveloppe die zich opent naar het water. Het ontwerp is daarom aan de kant van de hogeschool lager en wordt hoger naar het water toe. De zwarte schil is gemaakt van gerecycled kunststof (KLP), waardoor het gebouw een bijdrage levert aan duurzaamheid en tegelijkertijd vrijwel onderhoudsvrij is.

Door de keuze van KLP planken kon het licht hellende dak in hetzelfde materiaal uitgevoerd worden als de gevel. De kunststof planken zijn volledig waterbestendig, waardoor de drijvende betonnen bakken, die de basis vormen van de twee drijvende gebouwen, tot onder de watergrens bekleed konden worden met de KLP gevelbekleding.

‘s Nachts schijnen de botenloods en het verenigingspand als drijvende lampionnen over het water van de Laak.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *