The Student Hotel Den Haag

Project: The Student Hotel Den Haag

Locatie: Hoefkade, Van Limburg Stirumstraat, Den Haag

Bureau: HVE architecten

Status: Opgeleverd, 2014

Fotografie: Bart van Hoek, HVE architecten, Arno Kwint

 

Eind 2011 is de bouwaanvraag voor het eerste Studentenhotel in Den Haag ingediend. Het Van Limburg Stirumhuis vlakbij treinstation Den Haag Hollands Spoor is sinds 2014 The Student Hotel The Hague met meer dan 300 hotelkamers en vele voorzieningen.

In opdracht van City Living heb ik als projectarchitect bij HVE architecten samen met Gerrit van Es (directeurarchitect) een ontwerp gemaakt voor de transformatie en het hergebruik van het voormalige verzorgingshuis. Het algemene uitgangspunt voor het ontwerp was: “Transformatie door gerichte, heldere ingrepen met zoveel mogelijk behoud van de karakteristieken van het bestaande gebouw.” Op deze manier ontstaat een gebouw met rijkheid en karakter door het moeiteloos combineren van oude en nieuwe elementen.

Het studentenhotel biedt zowel buitenlandse als Nederlandse studenten en niet-studenten een tijdelijke woonruimte, die van alle gemakken is voorzien. Zo zijn de kamers volledig ingericht, krijgen de studenten een eigen fiets en zijn er collectieve voorzieningen zoals fitness, lounge, studie- en ontspanningsruimte enĀ  koffiecorner op de begane grond.One response to “The Student Hotel Den Haag”

  1. erik schotte says:

    beste Arno,
    nav Oscar’s heb ik je website bekeken. mooie projecten!
    vr gr
    Erik Schotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *