Spiegelhof

Project: Spiegelhof

Locatie: Babberspolder Oost, Vlaardingen

Bureau: HVE architecten

Status: Opgeleverd, 2012

De wijk Spiegelhof is onderdeel van een grootschalig nieuwbouw project binnen het naoorlogse stedenbouwkundig plan van Vlaardingen-Oost.

De kern van dit project ligt in het creëren van diversiteit en kleinschaligheid binnen een grootschalig plan.

Het ontwerp bevat veel verschillende woningtypen met een diversiteit aan situaties. De woningtypen vormen een familie met duidelijke overeenkomsten en tegelijkertijd hebben ze allen duidelijk eigen karakteristieken.

Er zal in de wijk Spiegelhof een autoloos gebied ontstaan dat verder gekenmerkt wordt door veel groenaccenten, een rijke detaillering en een moderne en warme uitstraling.

Aan de rand van het project liggen bijzondere Parkwoningen. Aan het park zijde ligt de woning op een talud dat een halve verdieping hoog is. Door het toepassen van een split-levelprincipe wordt de woning ruimtelijk erg interessant. De entree is anderhalve verdieping hoog en staat in open verbinding met de aan grenzende eet / zitkamer. Het is mogelijk om deze ruimte als ruime eetkamer met aansluitend terras te gebruiken en de woonkamer op de verdieping daarboven te situeren. Door een flexibele opzet zijn vele gebruiksopties mogelijk.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *