De Componist – Wijndaelerplantsoen

Project: De Componist – Wijndaelerplantsoen

Locatie: Wijndaelerplantsoen, Den Haag

Bureau: HVE architecten

Status: Opgeleverd, juli 2013

 

In het beboste Wijndaelerplantsoen tussen de Laan van Meerdervoort en de Mozartlaan te Den Haag is in de zomer van 2013 het seniorencomplex De Componist opgeleverd.

De bouwvolumes zijn zo ontworpen dat het zicht op de bomen van het plantsoen, langs de Laan van Meerdervoort, zichtbaar blijven. De bomen zijn zichtbaar boven de lagere delen van het ontwerp en de grote, centrale poort geeft direct doorzicht naar het bos.

Groen grijze leien en aarde tinten plint geven het plan een natuurlijke uitstraling waardoor het moeiteloos samengaat met de groene omgeving.

HetĀ plan isĀ opgedeeld in een aantal volumes die in lengte en hoogte van elkaar verschillen. Hierdoor wordt de visuele relatie met het groen vanaf de Mozartlaan in stand gehouden. De poort in het ontwerp zorgt voor het doorzicht op maaiveld-niveau en vormt een openbare voetgangersroute van de Mozartlaan door het plantsoen naar de Laan van Meerdervoort.

Het plan bestaat uit twee bouwdelen met een verschillend karakter. Het lage blok aan de Mozartlaan is door zijn positie en volume gerelateerd aan de bestaande gebouwen aan de Mozartlaan. Dit wordt versterkt door de architectonische bewerking van het blok.

Het apartementencomplex bestaat uit een robuuste buitenschil die het woonprogramma omvat. Door de balkons een afwisselende hoek t.o.v. de gevel te geven, ontstaat er een levendigheid in vorm en reflectie, binnen de strakke leistenen omhulling.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *